Tradiciniai žagarėliai
Autorius: Urte
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 20 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 3 valg. šaukšt.
Soda 1 arbat. šaukštel.
Grietinė 4 valg. šaukšt.
Miltai 10 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Sodą gerai išmaišyti su grietine ir sudėti į kiaušinių plakinį. Įdėti išlydytą margariną VILNIUS kepiniams ir miltus, kad tešla būtų minkoma. Iškočioti tešlą ir supjausčius suformuoti žagarėlį. Virti aliejuje, kol gražiai paruduos. Atvėsusius apibarstyti cukraus pudra.
Recepto istorija:
Šis paprastas, bet gardus skanėstas yra daugeliui puikiai žinomas. Receptą radau močiutės receptų krūvelėje ir pati išbandžiusi dabar gan dažnai mėgstu išsivirti žagarėlių. Kartais norisi pamaloninti skranduką ir žagarėliai yra tradicinis bei paprastas, tačiau būtent savo paprastumu žavintis, desertas.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.