Morenginis obuolių pyragas
Autorius: Roberta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 75 g
Cukrus 100 g
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Kvietiniai miltai 150 g
Kepimo milteliai 1,5 arbat. šaukštel.
Pienas 2 valg. šaukšt.
Kiaušinių baltymai 4 vnt.
Cukrus 200 g
Migdolų lakšteliai arba moliūgų sėklos 1 pak.
Grietinėlė 300 ml
Obuoliai 2 vnt.
Paruošimas:
1. Ištrinkite cukrų su margarinu VILNIUS kepiniams. Po vieną sudėkite kiaušinio trynius ir išmaišykite. 2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų ir maišydami sudėkite į riebalų masę kartu su pienu. Iškrėskite tešlą į folija išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. 3. Išplakite baltymus iki standžių putų. Sudėkite cukrų ir dar porą minučių paplakite. Uždėkite morengų masę ant tešlos. Pabarstykite migdolų lakšteliais. 4. Kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, ant vidurinės lentynėlės, maždaug 20 min. Palaikykite iškeptą pyragą kol atvės, kad galėtumėte išimti iš skardos. Perpjaukite per pusę. 5. Išplakite grietinėlę. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Vieną pyrago pusę padėkite ant padėklo. Sudėkite įdarą ir uždėkite antrąją pyrago pusę (morengų masė turi būti viršuje). Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve. Skanaus!
Recepto istorija:
Kaip ir kiekviena šeimininkė turiu nemažai obuolių pyragų receptų. Šis pyragas į mano receptų knygelę atkeliavo, kai radau jį interneto platybėse, mūsų šeimai jis labai patiko. Mėgstame morengus, obuolius ir saldumynus, tad šis pyragas puikus derinukas, palepinantis mūsų skonio receptorius. Pabandykite ir nenusivilsite!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.