Obuolių krepšeliai
Autorius: Roberta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 300 g
Miltai 260 g
Cukrus 1 valg. šaukšt.
Pienas 120 ml
Druska 1 žiups.
Obuoliai 4 vnt.
Cukrus 4 valg. šaukšt.
Cinamonas 2 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską, sudėkite margariną VILNIUS kepiniams. Minkykite elektriniu maišikliu, pamažu įmaišykite pieną. Toliau minkykite rankomis. Miltuotu peiliu suminkykite tešlą į 16 vienodo dydžio gabalėlių. Suformuokite iš tešlos rutuliukus, sudėkite į lėkštę, uždenkite plėvele ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. Keptuvėje išlydykite margariną, suberkite cukrų, nuolat maišant kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug 2 min. Sudėkite obuolio skilteles. Dažnai maišant kepkite kol obuoliai šiek tiek suminkštės, maždaug 4 – 5 min. Apibarstykite cinamonu ir pakepkite kol susidaręs skystis virs karamele. Iš kiekvieno tešlos rutuliuko iškočiokite plonus, 12 cm. skersmens blynelius. Į jų vidų dėkite du šaukštus įdaro ir užlenkite kraštelius. Paruoštus kepti krepšelius patepkite lydytų margarinu, sudėkite į popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Tiekti galite su vaniliniu padažu arba vaniliniais ledais. Skanu ir vieni.
Recepto istorija:
Šis receptas ypatingas tuo, kad patiks tiek obuolių mėgėjams, tiek tiems, kam jie jau pabodę, nes mažučiai gardūs, kvapnūs krepšeliai taip ir traukia jų paragauti. Mano šeima nenusivylė, liko labai patenkinta :)
PANAŠŪS RECEPTAI