Oriniai eklerai su kremu
Autorius: Roberta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 225 g
Vanduo 1 stikl.
Miltai 1 stikl.
Kiaušiniai 6 vnt.
Druska 1 žiups.
Varškės sūreliai 3 vnt.
Kondensuotas pienas 0,5 ind.
Paruošimas:
Puode užvirinamas vanduo su druska, sudedamas margarinas VILNIUS kepiniams, verdama nuolat maišant, kol jis ištirpsta. Tada suberiami miltai ir plakama plakikliu kol tešla atlimpa nuo puodo sienelių. Puodas nuimamas nuo ugnies, įstatomas į šaltą vandenį ir nuolat plakant paeiliui įmušami kiaušiniai. Patarimas: jei įmušus kiaušinį palauksite 1 – 2 min. nenustojant plakti, tešla bus puresnė. Iš tešlos ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos su šaukštu arba konditeriniu švirkštu ar maišeliu formuojami eklerai. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 – 30 min. kol dailiai parunda. Dėmesio: pirmąsias 20 min., neatidarykite orkaitės, antraip eklerai sukris. Paruoškite kremą: sūrelius, kondensuotą pieną ir margariną išsukite iki vientisos masės. Pyragėlių viršų nupjaukite arba įpjaukite šoną ir į vidų įkrėskite kremo, uždėkite viršūnėlę. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir ... gardžiuokitės! Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
Recepto istorija:
Begalo mėgstame saldumynus. Tad jų gaminimas man - vienas malonumas. Šis pyragėlių receptas vertas atsidurti kievienos šeimininkės receptų užrašinėje, nes jis - universalus, o įdaryti šiuos eklerus galima tiek saldžiu, tiek sūriu ar pikantišku įdaru. Tiks ir išrankiausiam svečiui pavaišinti ir šeimynai pasmaguriauti.
PANAŠŪS RECEPTAI