Obuolių ir varškės duetas
Autorius: Roberta
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 450 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 250 g
Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel.
Tarkuoti obuoliai 300 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Varškė 500 g
Paruošimas:
Dar siūlau pridėti maltos kalendros trečdalį šaukštelio, kuri labai tinka obuolių pyragams. Paruoškite tešlą: kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, kol pasidaro puri, vientisa masė. Elektriniu plakikliu plakite apie 8 minutes. Miltus ir kepimo miltelius persijokite, margariną sutarkuokite. Į kiaušinių plakinį dėkite margariną, miltų mišinį ir išminkykite tešlą. Masė turi būti minkšta, bet nelipti prie pirštų. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dėkite į šaldytuvą, o kita išklokite skardą ir subadykite šakute. Kepkite apie 15 min. 180 laipsnių orkaitėje (kol apkepa, bet neiškepa). Obuolių įdaras: nulupkite obuolius, sutarkuokite burokų tarka, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Varškės įdaras: varškę permalkite ir ištrinkite su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi. Ištraukite apkepusį pirmąjį pyrago sluoksnį iš orkaitės, ant viršaus paskleiskite obuolių įdarą. Ant jo dėkite varškės įdarą. Kadangi pirmasis sluoksnis kepdamas iškyla, neišsigąskite, kad netilps į skardą, nes sudėjus įdarus, jis kiek susmenga. Pyrago viršų reikia užkloti likusia tešla. Galite daryti taip: padaryti rutuliuką, jį suploti ir dėti ant viršaus, arba tešlą užtarkuoti. Nesibaiminkite dėl nelygumų, iškepus pyragui jie gražiai susilygina. Pyrago viršų vėl subadykite šakute. Kepkite apie valandą 180 laipsnių orkaitėje. Tiekti su ledais, vaniliniu padažu. Arba valgyti vieną. Skanaus!
Recepto istorija:
Šis kepinys patiks obuolų ir varškės patiekalų mėgėjams, tad jei Jūs vienas iš jų - nedvejokite ir paskanaukite.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.