Rabarbarų keksas
Autorius: Debesija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 180 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Miltai 300 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Sutirštintas kondensuotas pienas 1 ind.
Cukrus 2 arbat. šaukštel.
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Rabarbarų stiebai 5-6 vnt.
Druska žiups.
Paruošimas:
Rabarbarų stiebus, nuvalius odelę, supjaustome griežinėliais, kuriuos pabarstome cukrumi bei cinamonu. Paliekame inde, kad cukrus šiek tiek aptirptų. Margariną VILNIUS kepiniams išsukame su kondensuotu pienu, kiaušiniais ir druska. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir beriame į tešlą. Viską gerai permaišome. Kekso formą išklojame kepimo popieriumi. Pilame pusę tešlos. Ant viršaus beriame rabarbarus su visu išsiskyrusiu skysčiu. Užpilame likusią tešlą. Viršų pabarstome cukrumi. Pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę valandai. Nors skaniausias šis keksas su rabarbarais, tačiau ne sezono metu, juos drąsiai galima keisti obuoliais, trintomis spanguolėmis ar bruknėmis. Skanaus!
Recepto istorija:
Turbūt daugelis pamena, kad kažkada būdavo taip: lauži rabarbaro lapkotį," nugarbanoji" žemyn odą, dažai į cukrų ir į burną. Kartais nuo tokių vaišių visą giminę sutraukdavo :). O jau lapai lapai, tai tikras atradimas žaidžiant ir vaidinant įvairių visuomenės sluoksnių damas :). Ech tie barbarai rabarbarai :). Tad šis keksas man visada primena vaikystę, kiemo draugus ir smagias vasaras pas tėvus :). Tikiuosi, kad ir Jums primins :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.