Sidabrinė gėlė
Autorius: mia30
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 arbat. šaukštel.
Cukinija 4 vnt.
Paprika 2 vnt.
Maišytas faršas 0,5 kg
Prieskoniai (druska, juodieji pipirai) truputis
Petražolės (smulkintos, žalios) saujelė
Voveraitės 2 saujos
Žiediniai kopūstai 2 saujos
Svogūnas 1 vnt.
Baklažanas 1 vnt.
Fermentinis sūris 400 g
Bulvės 10 vnt.
Paruošimas:
Faršą išminkome su prieskoniais. Keptuvėje pakepiname smulkiai susmulkintą svogūną, nedideliais gabalėliais supjaustytą baklažaną, papriką (geltoną, raudoną). Tada sudedame daržoves į keptuvę ir šiek tiek pakepiname su svogūnu. Viską sudedame į faršą ir išmaišome. Paimame cukiniją, ją išpjauname ir išskobiame minkštimą. Pasūdome cukinijos vidų ir paliekame 15 min. pastovėti. Po to išpilame tą skystį ir įdedame iš faršo padarytu įdaru. Prikimštą "gėlę" įdėti į lapą folijos ir aplankstyti. Kepimo formą ištepti margarinu VILNIUS kepiniams, kad pati folija neprikibtų prie skardos. Po to paimame išvirtų voveruškų ir prismaigstome viduriukus, apdedame nekepta paprika, pridedame kalafiorą ir apdedame sutarkuotu sūriu. Kuo daugiau sūrio tuo skaniau. Viską pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 1 valandą, o jei reikia dar pakepame, kol iškeps faršas ir suminkštės cukinija. Patiekiame su pomidorais, bulvėmis.
Recepto istorija:
Labai skanus ir gražiai atrodantis patiekalas. Labai patinka mano šeimos nariams, gražiai ir skaniai atrodo, ypač patiektas vasarą. Tai išbandyta ir patikrinta. Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI