Karštas obuolių pyragas
Autorius: spyglis2
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 200 g
Grietinė 200 g
Soda 0,5 arbat. šaukštel.
Miltai 250 g
Cinamonas 0,5 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Prieš gaminant tešlą, pasiruošti obuolius: nulupti, išimti sėklytes, supjaustyti gabaliukais, užpilti dviem-trim šaukštais cukraus, cinamonu ir palikti pastovėti. Kiaušinius išsukti su cukrumi (kol ištirpsta). Į grietinę įdėti sodą ir kai pakyla, ją supilti į kiaušinius. Tada gabaliukais supjaustyti margariną VILNIUS kepiniams ir po truputį dėti miltus, kol tešla bus tinkama kočiojimui. Tešlą padalinti į dvi dalis. Imti vieną dalį tešlos, iškočioti ir tiesti į miltais pabarstytą skardelę, palikti kraštukus. Suberti obuolius kartu su susidariusiu skysčiu. Iškočioti antrą dalį tešlos, kloti ant obuolių, užspausti kraštus. Viršų patepti kiaušinio plakiniu. Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai parus. Išėmus iš orkaitės apibarstyti cukraus pudra. Valgyti dar karštą su ledais.
Recepto istorija:
Už šį receptą esu dėkinga savo draugei. Šiek tiek patobulinus, gavosi tai, ką čia aprašiau. Jis puikus, kai norisi nustebinti kažkuo paprastu, bet ne prastu. O su raudono vyno taure šis pyragas tiesiog dieviškas...
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.