Languoti blyneliai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 valg. šaukšt.
Pievagrybiai 500 g Svogūnas 1 vnt. Salotų lapai gūželė Kiaušiniai 2 vnt. Alyvuogių aliejaus 2 arbat. šaukštel. Cukrus 1 arbat. šaukštel. Druska žiups. Pienas 2,5 stikl. Miltai 2 stikl.
Paruošimas:
Blynelių tešlą gaminti taip: kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, pilti aliejų, pieną ir miltus. Viską gerai išplakti ir palikti tešlą 20-30 min. Tuo metu pasiruoškite įdarą blyneliams, šiuo atveju dariau pievagrybių (įdaras gali būti įvairus). Keptuvėje, margarine VILNIUS kepiniams, pakepinti supjaustytus pievagrybius su svogūnu. Į plastikinį buteliuką supilti tešlą ir užsukti kamšteliu, kuriame padarome nedidelę skylutę. Įkaitintoje keptuvėje, pateptoje margarinu, formuoti languotus blynelius pilant tešlą iš buteliuko, iškepus atsargiai, kad nesuplyštų apversti. Ant languoto blynelio uždėti salotos lapą, o ant jo dėti įdarą ir atsargiai viską susukti. Gero apetito!
Recepto istorija:
Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir stebinantis visus savo neįprastumu. Turiu didelę šeimyną, tad naujų receptų paieška ir kulinarinė kūryba man nesvetima.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|