Bulvių vėdarai
Autorius: mia30
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 2 valg. šaukšt.
Bulvės 1 kg
Kiaulių žarnos 4 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Rūkyti lašiniai 300 g
Pienas 0,5 l
Naminis sviestas 1 valg. šaukšt.
Druska pagal skonį
Paruošimas:
Pirmiausia susipjaustome lašinukus, juos pakepiname. Taip pat susipjaustome svogūno galvutę, ją taip pat pakepiname su spirgučiais. Nuskutame žalias bulves, jas sutarkuojame su bulvių tarkavimo mašina. Pakaitiname pieną, juo užpilame tarkius, įdedame naminio sviestuko, labai skonį pagerina, taip pat įdedame spirgučius su svogūnais ir druskos pagal skonį. Viską išmaišome - tešla paruošta. Žarnas reikia iš vakaro užsimerkti. Kadangi jos būna sūrios, reikia pamirkyti ir šaltu vandeniu kruopščiai išplauti. Ištrinti su druska, kad neliktų kvapo. Jos tikrai nebus per sūrios, o druska "nuims" kvapą. Tuomet imti žarną ir ją padalinti į 5 dalis, man įprasta daryti vėdarus trumpus, taip skaniau. Prikimšus žarnas kiekvienam galui naudoju dantų krapštukus. Margarinas VILNIUS kepiniams naudojamas tam, kad žarnos neprikibtų prie skardos, dar įpilu truputį vandens. Kad nesusproginėtų, truputį pakepus orkaitėje, subadau dantų krapštuku. Kepti gerai įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos. Vėdarus patiekti su grietine, pienu. Labai skanu!
Recepto istorija:
Prieš tris metus aš visai nemėgau vėdarų. Vieną dieną mama užmaišė tešlą ir liepė man ja prikimšti žarnas, bet aš tą dieną skubėjau į pasimatymą ir nelabai norėjau tą daryti. Bet po kažkiek laiko aš užsirašiau šį receptą į savo receptų knygutę ir pradėjau gaminti. Šeima buvo nustebusi, o dabar kai pagaminu, tai negaliu sustoti valgyti vėdarus, atrodo, jog viena suvalgyčiau visus.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: zivile1984
Autorius: PiemenuBanda
Autorius: Jurgiciukas
Autorius: Tutsi