Tiems, kam geriausias tortas - mėsa
Autorius: Skaiva
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams kepimui
Vištienos file 0,5 kg
Jautienos faršas 0,5 kg
Jautienos-kiaulienos faršas 0,5 kg
Kiaulienos faršas 0,5 kg
Fermentinis sūris 0,2 kg
Žalumynai, prieskoniai, soja, majonezas pagal skonį
Džiūvėsėliai keli žiups.
Kiaušiniai 3 vnt.
Žirneliai 1 skardinė(s)
Svogūnas 1 vnt.
Paruošimas:
Na, ką nemėgstate saldumynų? Aš taip pat, tiesą sakant visa mano giminė nemėgsta, todėl geriausias gimtadienio tortas - mėsa :). Ir sotu, ir skanu ir yra kur žvakutę "įbesti" :). Pradedame: imame torto formą, ištepame margarinu VILNIUS kepiniams, apibarstome šonus džiūvėsėliais, kad nepriliptų. Metas pirmam sluoksniui - čiumpam jautienos faršą, sumaišom su džiūvėsėliais, plaktu kiaušiniu, pjaustytais žalumynais, įdedame maltos mėsos prieskonių. Viską išmaišome, dedame pirmą sluoksnį į formą, išlyginame. Antras sluoksnis - kiaulienos faršas, jį taip pat maišome su džiūvėsiais ir kiaušiniais, dedame mėgstamiausių mėsos prieskonių, žolelių (nerašau kokių, nes tikrai turite savo mėgstamiausias, aš mėgstu įbarstyti šonkauliukų prieskonių čia...), tada čia sudedame ir vištienos file, supjaustytą gabalėliais, dar pridedame kubeliais pjaustyto sūrio. Gautą masę klojame ant pirmo sluoksnio į formą. Trečias, viršutinis sluoksnis - jautienos-kiaulienos faršas, į jį dedame kiaušinį, džiūvėsėlius, žirnelius (konservuoti), tabasko pagal skonį, majonezo pagal skonį, žalio pjaustyto svogūno, sojos truputį. Viską maišom ir sumaišę dedame į formą. Viskas - šlovė kepėjui. Sulyginame ir dedame į orkaitę, kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 1,5 valandos. Iškepus atvėsiname ir galime degti žvakutes. Beje, jei turite namie šunį, kaip aš ar bet kuris mano šeimos narys, tai šis tortas labai tiks ir per jo gimtadienį :). Tik nepersivalgykite ir šuniui daug neduokite.
Recepto istorija:
Mūsų namie nuolat kartojama frazė: "kam tie saldumynai, jei yra mėsa". Galiausiai močiutė pasiūlė per gimtadienį iškepti mėsos tortą. Pasiūlymas buvo priimtas pašaipiai besišypsant, bet rezultatas nustebino visus. Nuo šiol mėsos tortas mano namuose kepamas dažnai, su draugais patobulinome jo receptą, pridėjome daugiau ingredientų - čia juk galima improvizuoti. O mūsų taksams, šis torto kvapas visada reiškia vieną: namie bus nemažai svečių, kurie neatlaikę jų graudaus žvilgsnio numes kąsnį nuo stalo. Skanaus, Skaiva Marselis ir Versalis
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Mikkaa
Autorius: ernestar
Autorius: Nikita
Autorius: elia33
Autorius: LinaZ
Autorius: RASA