Mėsos spurgytės
Autorius: ernestar
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 pakelis
Mėsos faršas 0,5 kg
Fermentinis sūris 200 g
Prieskoniai (pipirai, druska, raudonoji paprika) pagal skonį
Krakmolas 3 valg. šaukšt.
Kiaušinis 1 vnt.
Paruošimas:
Faršą sumaišyti su prieskoniais (aš dažniausiai darau iš vištienos ar kalakutienos, tad kai įdedu raudonosios paprikos, mėsa įgauna gražią spalvą). Jei kas mėgsta, galima įdėti labai smulkiai supjaustytą svogūną. Į tą pačią masę įminkykite krakmolą ir įmuškite kiaušinį. Gilesnėje keptuvėje ištirpdykite margariną VILNIUS kepiniams. Per tą laiką sūrį supjaustykite mažais gabaliukais. Paimkit nedidelį gumulėlį mėsos ir aplink sūrio gabalėlį formuokite rutuliuką. Tokius rutuliukus dėkite į įkaitintą margariną ir troškinkite, kol spurgytės gražiai paruduos. Tinkamiausias padažas: majonezas su žalumynais (krapais, petražolėmis, svogūnų laiškais), pikantiškumo suteikia žiupsnelis kmynų ar išspaustas česnakas. Skanaus!
Recepto istorija:
Ypatingas tuo, kad pagaminama greitai, paprastas ir labai skanus. Šį receptuką sukūriau visai netikėtai: kartą kai mažoji sesutė atsisakė valgyti paprastus kotletus, aš sugudravau ir pateikiau juos, tačiau labai mažyčius...Stebuklas! Ne tik nesiožiavo, bet paprašė dar:). Šis mano patiekaliukas jau tapo tradiciniu užkandžiu prie vyno. Labai skanus derinys: mėsos spurgytė ir paskrudintas batono gabalėlis.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.