Sausainiai "Pinigėliai"
Autorius: Ramune
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Razinos 100 g
Cukrus 100 g
Druska žiups.
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Paruošimas:
Razinas 2-3 minutes pamirkyti karštame vandenyje, nuvarvinti ir nusausinti. Į dubenį sudėti margariną VILNIUS kepiniams, cukrų, druską ir kiaušinių trynius. Viską išmaišyti. Suberti miltus ir suminkyti tešlą. Tešlą pridengti, kad nedžiūtų ir valandą palaikyti šaldytuve. Tešlą iškočioti, kad nespėtų sušilti, suvynioti du 30 cm. ilgio volelius ir dar kartą palikti valandai šaldytuve. Tešlos volelius supjaustyti 1 cm. storio pinigėliais ir dėti į sausą skardą taip, kad tarp tešlainių liktų nemaži tarpai, nes kepdami tešlainiai šiek tiek padidės. Kepti, kol pagels, 200 laipsnių temperatūroje.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad jį lengva paruošti ir yra skanus. Į mano receptų knygelę jis atkeliavo iš žurnalo, jį dar patobulinau, kad būtų lengviau paruošiamas. Mėgstu juo nustebinti savo artimuosius per įvairias šventes ir ypatingomis progomis.
PANAŠŪS RECEPTAI