Vaisių pyragas su žele
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Grietinė 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Miltai 250 g
Cukrus 300 g
Kepimo milteliai 1/5 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Vaisiai (ananasai, vyšnios, bananai) pagal skonį
Želė pakelis
Grietinėlė 100 g
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams suminkštiname ir plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol nesijaučia cukraus kristalų. Į masę supilame kiaušinius ir grietinę ir vėl plakame iki purios masės. Išsijojame miltus su kepimo milteliais ir atsargiai išmaišome. Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Iškepusį, ataušusį pyragą puošiame vaisiais ir užpilame želė. Kai želė sustingsta puošiame plaktos grietinėlės kremu.
Recepto istorija:
Šis pyragas labai skanus vasarą, kai karšta ir norisi ko nors saldaus ir gaivaus, o sode daug vaisių. Labai mėgiamas vaikų ir suaugusiųjų.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.