"Babos Napoleonas"
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 625 g
Grietinė 5 valg. šaukšt. Miltai 1070 g Druska pagal skonį Kiaušiniai 6 vnt. Cukrus 550 g Vanilinis cukrus 2 pak. Kepimo milteliai 1 pak. Šokoladas 300 g Sviestas 500 g Pienas 1 stikl. Juodųjų serbentų uogienė 1 ind.
Paruošimas:
Iš 700 gr. miltų, 5 šaukštų grietinės, 500 gr. margarino VILNIUS kepiniams, trupučio druskos ruošiama kapota tešla. Ant lentos su peiliu kapojama vientisa masė. Suspausta tešla pridengiama ir atšaldoma. Tada padaliname visą tešlą į 3 - 4 lakštus, iškočiojame apvalius lakštus, subadome šakute ir kepame kol pagelsta, iš skardos išimti kai atvėsta. Kremui reikia 500 gr. sviesto, 120 gr. miltų, 350 gr. cukraus, 1 stiklinės pieno, 2 trynių, 1 pakelio vanilino. Sviestą užvirinti, suberti miltus, pakepinti kol pagels. Atskirai užviriname pieną su cukrumi ir supilame į sviestą labai smarkiai maišant, masė maišoma su mediniu šaukštu kol atšals. Įmušame trynius ir sukame kol masė pasidaro puri, supilamas vanilinis cukrus. Ruda dalis: 125 gr. sviesto, 200 gr. cukraus, 1 pakelis vanilino, 4 kiaušiniai, 250 gr. miltų, 1 pak. kepimo miltelių, 300 gr. šokolado. Šokoladą ištirpinti svieste, vėliau suberti visus kitus ingredientus, tada vientisą masę supilti į apvalią formą, kurios skersmuo būtų panašus kaip iškočiotų, iškeptų Napoleono lakštų. Iškeptą rudą dalį perpjauname į 3 - 4 lakštus. Napoleono lakštas užtepamas kremu, tada dedame rudą lakštą, užtepame juodųjų serbentų uogiene, vėl Napoleono lakštą. Taip susluoksniuojame visą tortą. Lengvai paspaudžiame visai parai, arba bent nakčiai. Vėliau šonus palyginame ir puošiame apipildami karštu šokoladu, galima ir nepuošti.
Recepto istorija:
Mūsų giminėje šis "Babos Napoleonas" visiems yra žinomas ir sukelia pačius nuostabiausius prisiminus. Niekas neįsivaizduoja Naujųjų metų , Kalėdų, Velykų be šio torto. Paskutiniais metais jį kepdavo mama su močiutės pamokymais, bet vistiek jį visi vadina "Babos..." Šiais metais mes savo devynias dešimtmetę močiutę palaidojome, manau, kad visi širdyje galvoja, kad mamai teks šioms Kalėdoms kepti mūsų giminės tortą. Aš pati esu bandžiusi vieną kartą ji kepti, nevisai toks gavosi, bet žinau, kad šį receptą perduosiu ir savo anūkams. Netgi mūsų draugai žino šio Napoleono skonį. Visi žino, jeigu užsuks į svečius tuoj po švenčių, mes turėsime gabalėlį lauktuvių šio skanėsto. Labai didžiuojuosi, kad patekau į šeimą, kurioje buvo toks nuostabus žmogus "senoji baba". Tai šviesulys, tai visa kas geriausia. Ir tortas jos nuostabiausias :).
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|