Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su slyvomis
Autorius: Giedrushka
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Slyvos 8-10 vnt.
Vanilinis cukrus 2 valg. šaukšt.
Kiaušinio trinys 1 vnt.
Maltas cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Cukraus pudra 50 g
Paruošimas:
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti 2 – 3 mm. storio riekėmis. Tešlą iškočioti ir supjaustyti 2 cm. pločio ir 20 cm. ilgio juostelėmis. Slyvas išdėlioti ant tešlos juostelių, pabarstyti vaniliniu cukrumi. Tešlos galus patepti išplaktu kiaušinio tryniu ir susukti į ritinėlius. Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Margariną VILNIUS kepiniams ištirpinti ir sumaišyti su cukraus pudra bei cinamonu. Gauta mase aptepti pyragaičius. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18 – 20 minčių, kol gražiai apskrus. Skanaus! Beje, gavosi 20 pyragaičių. Į tešlą įvynioti galima ir kitokius vaisius. Labai dailūs ir skanūs pyragaičiai.
Recepto istorija:
Šie pyragaičiai yra labai skanūs. Juos lengva gaminti, nereikalauja daug pastangų, tirpstantys burnoje, lengvi.
PANAŠŪS RECEPTAI