Saldukai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 valg. šaukšt.
Kiaušinių baltymai 4 vnt. Cukrus 200 g
Paruošimas:
Baltymus išplakti iki standžių putų, bet taip, kad pavertus jie neišbėgtų. Suberti cukrų ir dar paplakti - turi būti saldu (todėl ir vadinasi saldukais). Naudoti tortams ar sausainiams skirtą švirkštą ir padaryti sausainiukų tipo skanėstus. Pašauti į orkaitę. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Kepti kol sustings maždaug 20 minučių, prižiūrint, kad nesudegtų. Gaunasi labai trapūs, tinka prie kavos ar arbatos. Tiesiog tirpsta burnoje. Skanaus!
Recepto istorija:
Šį receptą gavau iš mamos. Tiesiog nuostabūs sausainukai, tirpstantys burnoje, šiek tiek saldoki, bet kas mėgsta saldžiai tiems labai patiks. Cukraus galima dėti ir mažiau.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|