Kitokie grybukai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Grietinė 0,5 l Dirbtinis medus 0,5 l Kiaušiniai 10 vnt. Cukrus 1 stikl. Miltai 500 g Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel. Gvazdikėliai žiups. Muskatas žiups. Cukraus pudra 500 g Citrinos rųgštis truputis Aguonos truputis
Paruošimas:
Į medų sudedu cukrų ir kaitinu iki rudumo, sudedu sumaltus gvazdikėlius ir muskatą. Dar pakaitinu. Ištirpdau margariną VILNIUS kepiniams, supilu cukraus masę, sudedu 5 kiaušinius ir 5 trynius. Į grietinę sudedu kepimo miltelius, miltus, kakavą ir užminkome tešlą. Tešla turi būti tokia, kad galėtume pasidaryti norimo dydžio rutuliukus. Aš mėgstu daryti gana mažus, nes taip grybukai gražiau atrodo, jie dar pakyla kepdami. Kepu 180 temperatūroje apie 25 min. Paskui rutuliukus dekoruoju - sumaišau 5 baltymus su cukraus pudra ir citrinos rūgštele, užtepu kotuką, pabarstau aguonom ir dedu į skardą ar kokį kitą indą, pripiltą perlinių kruopų. Pastatau galvele žemyn kad sudžiūtų kotukas. Galvutės nebedažau, nes ji ir taip ruda.
Recepto istorija:
Tai - mano mėgstamas kepinys. Dekoruoti grybukus užtrunka gana ilgai, tačiau tai daryti smagu. Pabandykite.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|