Rageliai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Kiaušiniai 2 vnt. Grietinė 1 stikl. Druska truputis Miltai 2 stikl. Cinamonas truputis Sviestas 500 g Kondensuotas pienas 1 stikl. Kakava 5 arbat. šaukštel. Citrinos rūgštis truputis
Paruošimas:
200 gr. margarino VILNIUS kepiniams, 1 kiaušinis, 1 st. grietinės, truputis druskos, miltai. Iš šių ingredientų minkome tešlą, ji neturi lipti prie pirštų. Ją įdedu į šaldytuvą nakčiai. Iš šaldytuvo išimtą tešlą plonai iškočioju. Supjaustau juostelėmis ir vynioju apie metalinius piltuvėlius (juos reikia pasigaminti pas meistrelius iš nerūdijančio plieno). Apvyniotus paguldau į skardą ir viršų aptepu kiaušinio plakiniu ir apibarstau cinamonu. Kepu 190 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Iškeptus atsargiai numaunu nuo metalinio piltuvėlio ir atšalus su konditeriniu švirkštu pripildau kremo: sviestas 200 gr., 1 indelis kondensuoto pieno, 3 šaukštai kakavos, citrinos rūgštelės labai nedaug (norit liesesnio įdaro vietoje sviesto naudoti varškę).
Recepto istorija:
Labai skanūs pyragėliai, pirmą kartą pabandžiau pagaminti per savo išleistuvių šventę ir nuo to laiko vis kepu ir kepu. Visiems labai patinka. Jie puikiai papuošia šventinį stalą, neseniai papuošiau jais ir savo tėvelių auksinių vestuvių šventinį stalą.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|