Mėsos slėgtainis
Autorius: mia30
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 0 arbat. šaukštel.
Kiaulienos karka 1 kg
Morkos 2 vnt.
Slyvos (ne džiovintos) 2 vnt.
Pipirai, druska, čili pipirai pagal skonį
Paruošimas:
Karką išdarinėti, išimti kaulą, ir mėsą ištrinti su prieskoniais bei druska. Leisti šiek tiek pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Po to prikaišioti nuskustų morkų ir supjaustytų skiltelėmis, pridėti mėlynųjų nedžiovintų slyvų, taip pat supjaustytų skiltelėmis. Ir susukti, įvynioti į celofaną ar polietileninį maišelį ir užsukti su siūlu. Vyniotinį sudėti į puodą, įpilti vandens, kad apsemtų, ir virti maždaug 2 valandas. Tuomet išvirusį paslėgti šaltai, uždedant akmenį, ar kokį kitą sunkų daiktą. Taip palaikyti maždaug porą trejetą valandų, kad susislėgtų. Ir viskas, susislėgusį išvynioti ir ragauti. Skanaus!
Recepto istorija:
Šį receptą išmokė viena gera teta, taip jis ir atkeliavo į mano receptų knygutę.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.