Paprastasis obuolių pyragas
Autorius: Evelina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 10 g
Miltų 375 g
Kepimo miltelių 1 arbat. šaukštel.
Cukraus 115 g
Druskos žiups.
Aliejaus 160 ml
Kiaušinio 1 vnt.
Obuolių 1 kg
Cinamono 1-2 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų, o kitame dubenyje - aliejų, kiaušinio trynį ir 125 ml šalto vandens. Skystus ingredientus supilkite į miltų mišinį ir gerai išminkykite. Tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Nulupkite ir plonomis skiltelėmis supjaustykite obuolius. Sumaišykite su dviem šaukšteliais cukraus ir cinamonu (Jei obuoliai saldūs cukraus nereikia).
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Skardą ištepkite margarinu VILNIUS ir iš 2/3 tešlos iškočiokite pagrindą, kuris padengtų ne tik skardos dugną, bet ir šonus. Į tešla išklotą skardą berkite obuolius. Iš likusios tešlos iškočiokite „stogelį" obuoliams pridengti. Tešlos kraštus gerai užspauskite. Patepkite plaktu baltymu, apibarstykite cukrumi ir/ar cinamonu. Keliose vietose „stogelį" subadykite peiliu ar šakute. Kepkite apie 45 min.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad yra labai skanus ir purus, trapus. Toks neeilinis obuolių pyragas tačiau labai paprastas. Į mano receptų knygelę jis atkeliavo, nes labai mėgstu obuolius ir obuolių pyragus nutariau išmėginti iškelti tokį. Mėgstu savo artimuosius juo nustebinti drėgnais rudens vakarais kai už lango pliaupia lietus, o mes sėdim su puodeliu pieno ir mėgaujamės obuolių pyragu.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.