Sveikuolių sausainiai
Autorius: martyynyyte
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Avižos 200 g
Kiaušinis 1 vnt.
Grietinė 1 valg. šaukšt.
Miltai 1/2 stikl.
Fruktozė 1/2 stikl.
Saulėgrąžos 50 g
Sezamo sėklos 50 g
Razinos 50 g
Džiovintos spanguolės 50 g
Graikiniai riešutai 50 g
Paruošimas:
Margariną VILNIUS ištirpiname, jį supilame į avižas ir atvėsiname. Kitame puode išplakame kiaušinius su fruktoze. Supilame grietinę ir išmaišome. Šią masę pilame į avižas, suberiame miltus ir gerai išmaišome. Razinas ir spanguoles pamerkiame vandenyje ir paliekame 15 min., kad suminkštėtų. Jas nusausiname ir pilame į tešlą, taip pat ir sezamus, saulėgrąžas bei smulkintus graikinius riešutus. Išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Iš tešlos ant sviestinio popieriaus formuojame sausainius, kišame į orkaitę ir kepame apie 20 min., kol truputį paruduos. Skanaus!
Recepto istorija:
Šiais laikais labai madinga propaguoti sveiką gyvenimo būdą: daug sportuoti, nenaudoti "chemijos", sveikai maitintis. Mano šeima irgi užsikrėtė šiuo sindromu, tad namie gaminame tik sveiką maistą. Šių sausainių receptą gavau iš draugės, kuri gyvena Šveicarijoje ir tikrai likau patenkinta. Jie yra ne per saldūs, minkšti, skanūs ir, svarbiausia, sveiki. Dažnai jų išsikepu, kai reikia išvykti į kelionę, nes jie ilgai išsilaiko, nepraranda minkštumo ir yra gana sotūs.
PANAŠŪS RECEPTAI