Kibinukai
Autorius: jurgita
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 450 g
Miltai 1 kg
Kiaušiniai 4 vnt.
Grietinė 30% 200 g
Druska žiups.
Faršas 1-1,5 kg
Svogūnai 1-2 vnt.
Vandens ar sultinio faršui truputis
Paruošimas:
Miltus supilkite ant stalo, ant jų sutarkuokite margariną VILNIUS, įpilkite grietinės, įmuškite kiaušinius. Virtuviniu peiliu kapokite, kol nelieka sausų miltų, tuomet suminkykite tešlą, įdėkite ją į šaldytuvą 1-2 val. Galima ir į šaldiklį įdėti - greičiau atšaltų. Faršą sumaišykite su prieskoniais, įdėkite svogūno, vandens, kad faršas nebūtų sausas. Iš tešlos suformuokite rutuliukus, apie 40-50 g. Kad būtų vienodi, geriausia pasverti. Vėliau įdėkite juos į kepimo skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Recepto istorija:
Šį receptą radau visai neseniai, ir kepu draugų, šeimos baliams. Kibinukai puikiai praverčia antrą dieną, - labai gerai atgaivina ir pamaitina.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.