Kibinukai
Autorius: jurgita
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 450 g
Miltai 1 kg
Kiaušiniai 4 vnt.
Grietinė 30% 200 g
Druska žiups.
Faršas 1-1,5 kg
Svogūnai 1-2 vnt.
Vandens ar sultinio faršui truputis
Paruošimas:
Miltus supilkite ant stalo, ant jų sutarkuokite margariną VILNIUS, įpilkite grietinės, įmuškite kiaušinius. Virtuviniu peiliu kapokite, kol nelieka sausų miltų, tuomet suminkykite tešlą, įdėkite ją į šaldytuvą 1-2 val. Galima ir į šaldiklį įdėti - greičiau atšaltų. Faršą sumaišykite su prieskoniais, įdėkite svogūno, vandens, kad faršas nebūtų sausas. Iš tešlos suformuokite rutuliukus, apie 40-50 g. Kad būtų vienodi, geriausia pasverti. Vėliau įdėkite juos į kepimo skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 min.
Recepto istorija:
Šį receptą radau visai neseniai, ir kepu draugų, šeimos baliams. Kibinukai puikiai praverčia antrą dieną, - labai gerai atgaivina ir pamaitina.
PANAŠŪS RECEPTAI