Dzūkiškos bandos
Autorius: Tutsi
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 1 valg. šaukšt.
Bulvės 2 kg
Didieji kopūstų lapai 3 vnt.
Rūkyta šoninė ar lašinukai 200 g
Grietinė 100 g
Paruošimas:
Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Pabarstykite prieskoniais. Į skardą dėkite didžiuosius kopūsto lapus (tuos, kurie būna po kopūsto gūže)ir ant jų supilkite bulvių tarkius. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą. Šoninę susipjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje kartu su margarinu VILNIUS. Sudėkite grietinę ir padažas paruoštas. Kai baigs kepti banda, ją ištraukite iš orkaitės ir apvertę nuimkite kopūsto lapus. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su padažiuku.
Recepto istorija:
Pirmą kartą šio patiekalo paragavau pas anytą, bet ji kepa krosnyje. Pamėginau kepti orkaitėje - gavosi puikiai. Minkštutis bulvių plokštainis su maloniu kopūsto prieskoniu.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Super Daiva
Autorius: Virga
Autorius: zivile1984
Autorius: Goda
Autorius: Jurgiciukas