Naminė duona
Autorius: Grazina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 30 g
Ruginiai miltai 1 stikl.
Kvietiniai miltai 1,5 stikl.
Mielės 5 g
Pienas 0,5 stikl.
Vanduo 1,5 stikl.
Druskos 1 arbat. šaukštel.
Linų sėmenys, kmynai, razinos 0,5 stikl.
Paruošimas:
Persijoju ruginius miltus, suberiu mieles, supilu pašildytą pieną. Išmaišau ir palieku pakilti. Tada sudedu visus kitus ingredientus (vandenį, likusius miltus, druską, razinas, sėmenys, kmynus). Viską gerai išmaišau su mediniu šaukštu. Vėl palaikau šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kepimo skardą ištepu margarinu VILNIUS, pabarstau miltais ir sudedu tešlą (dar galima palaikyti), kepu apie 1 - 1,20 val. Iškepus išimu iš skardos, aptepu margarinu ir palieku ataušti.
Recepto istorija:
Paprasta naminė duonelė, gaminama su meile ir šiluma.
PANAŠŪS RECEPTAI