Balto šokolado ir aviečių desertas
Autorius: martyynyyte
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Baltas šokoladas 150 g
Vanilė 2 g
Cukrus 25 g
Grietinėlė 80 ml
Citrinos sultys 10 ml
Avietės 100 g
Paruošimas:
Pirmiausiai sausainius įdedame į švarų maišelį, o šį - dar į vieną. Užrišame ir smulkiname, kol gausime miltukus. Juos sumaišome su 50 g išlydyto margarino VILNIUS ir padedame į šalį. Baltą šokoladą išlydome su likusiu margarinu. Kitame puode išplakame mikseriu sūrį, grietinėlę, cukrų, vanilę bei išlydytą šokoladą. Įspaudžiame kelis lašus citrinos sulčių. Paimame kepimo formą, jo dugną išklojame sausainių mišiniu, ant viršaus supilame sūrio masę, įspaudžiame avietes ir kišame į šaldytuvą, kad sukietėtų. Taip pat galima į sūrio masę suberti kelis stambiau sulaužytus sausainius. Skanaus!
Recepto istorija:
Kartą namie turėjau daug balto šokolado (draugė padovanojo gimimo dienos proga, nes aš jį dievinu), taip pat nuo kažko užsilikusios grietinėlės ir neseniai parduotuvėje atrasto "Philadelphia" sūrio. Spintelėje taip pat buvo keli sudžiuvę sausainiai.Tada pradėjau improvizuoti. Ir pasirodo, gavau visai skanų desertą.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.