Cukinijos apkepas
Autorius: Goda
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Vid. dydžio cukinija arbat. šaukštel.
Pievagrybiai 250 g
Svogūnas 1 vnt.
Raudona paprika 1 vnt.
Miltai 2 valg. šaukšt.
Pienas 1 stikl.
Sultinys 1 stikl.
Sūris 200 g
Grietinė 4 valg. šaukšt.
Citrina 1 vnt.
Prieskoniai pagal skonį
Paruošimas:
Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos. Per pusę perpjautą ir išvalytą papriką blanširuokite kartu su 1/2 cukinijos (užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 8-10 min.). Svogūną ir 1/2 cukinijos nulupkite, susmulkinkite, pakepkite keptuvėje su aliejumi. Iš margarino, miltų, sultinio, pieno, grietinės ir prieskonių pagaminkite padažą, įmaišykite sutarkuotą fermentinį sūrį. Į riebalais pateptą kepimo formą supilkite padažą, sumaišytą su keptomis daržovėmis ir pievagrybiais, sudėkite juostelėmis supjaustytą cukiniją ir papriką. Kepkite apie 30 min.
Recepto istorija:
Puikus pietų patiekalas.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Karolina
Autorius: Šarka
Autorius: dange
Autorius: Tutsi
Autorius: Jurgiciukas