Cukinijos apkepas
Autorius: Goda
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Vid. dydžio cukinija arbat. šaukštel.
Pievagrybiai 250 g
Svogūnas 1 vnt.
Raudona paprika 1 vnt.
Miltai 2 valg. šaukšt.
Pienas 1 stikl.
Sultinys 1 stikl.
Sūris 200 g
Grietinė 4 valg. šaukšt.
Citrina 1 vnt.
Prieskoniai pagal skonį
Paruošimas:
Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos. Per pusę perpjautą ir išvalytą papriką blanširuokite kartu su 1/2 cukinijos (užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 8-10 min.). Svogūną ir 1/2 cukinijos nulupkite, susmulkinkite, pakepkite keptuvėje su aliejumi. Iš margarino, miltų, sultinio, pieno, grietinės ir prieskonių pagaminkite padažą, įmaišykite sutarkuotą fermentinį sūrį. Į riebalais pateptą kepimo formą supilkite padažą, sumaišytą su keptomis daržovėmis ir pievagrybiais, sudėkite juostelėmis supjaustytą cukiniją ir papriką. Kepkite apie 30 min.
Recepto istorija:
Puikus pietų patiekalas.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.