VAISINIS TORTAS
Autorius: ginoto
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 300 g
Miltai 250 g
Truputis gesintos sodos 2 g
vaisių želė 3 pakeliai
grietinės 500 g
mandarinai 3 vnt.
bananas 1 vnt.
apelsinas 1 vnt.
Keke vynuogių 200 g
Paruošimas:
BiSKVITAS Kiaušinius gerai išplakam su cukrumi, supilame gesintą sodą ir tirpintą margariną, po truputį pilame miltus. Torto formą patepame margarinu, pabarstome miltais, supilame tešlą ir iškepame biskvitą. KREMAS 1 pak žėlės paruošiame pagal instrukciją kubeliams. Kitus 2 pak užpilam 0,5l karšto vandens. Kai pradeda stingti, suplakame su grietine. Susipjaustome vaisius, žėle. Biskvitą supjaustome į 3 lakštus. Į tortinę formą dedame pirmą biskvito lakštą, tada pilam kremo, dedame vaisių, želė gabaliukų, vėl biskvitą ir viską susloksniuojam. Viršuje turi likti biskvitas( jei puošim beze kremu, o jei liesim želę, tada užtepam ant viršaus kremo). Puošiame kas kaip išmanom;) Aš puošiu su beze kremu (300g sukraus, 100g vandens, 100g baltymų. išvirti sirupą ir užplikyti juo gerai išplaktus baltymus.)
Recepto istorija:
Sveiki. Mano receptų knygelėje gausybė receptų. Bet labiausiai mėgstu kepti tortus, o ypač juos puošti. Visus papuošimus darau pati. Nė vienas darugas neatsispiria mano šedevrams, o aš juos vis dažniau stengiuosi nustebinti.
PANAŠŪS RECEPTAI