VAISINIS TORTAS
Autorius: ginoto
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 300 g
Miltai 250 g
Truputis gesintos sodos 2 g
vaisių želė 3 pakeliai
grietinės 500 g
mandarinai 3 vnt.
bananas 1 vnt.
apelsinas 1 vnt.
Keke vynuogių 200 g
Paruošimas:
BiSKVITAS Kiaušinius gerai išplakam su cukrumi, supilame gesintą sodą ir tirpintą margariną, po truputį pilame miltus. Torto formą patepame margarinu, pabarstome miltais, supilame tešlą ir iškepame biskvitą. KREMAS 1 pak žėlės paruošiame pagal instrukciją kubeliams. Kitus 2 pak užpilam 0,5l karšto vandens. Kai pradeda stingti, suplakame su grietine. Susipjaustome vaisius, žėle. Biskvitą supjaustome į 3 lakštus. Į tortinę formą dedame pirmą biskvito lakštą, tada pilam kremo, dedame vaisių, želė gabaliukų, vėl biskvitą ir viską susloksniuojam. Viršuje turi likti biskvitas( jei puošim beze kremu, o jei liesim želę, tada užtepam ant viršaus kremo). Puošiame kas kaip išmanom;) Aš puošiu su beze kremu (300g sukraus, 100g vandens, 100g baltymų. išvirti sirupą ir užplikyti juo gerai išplaktus baltymus.)
Recepto istorija:
Sveiki. Mano receptų knygelėje gausybė receptų. Bet labiausiai mėgstu kepti tortus, o ypač juos puošti. Visus papuošimus darau pati. Nė vienas darugas neatsispiria mano šedevrams, o aš juos vis dažniau stengiuosi nustebinti.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.