Bandelės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Miltai 500 g Mielės 1 pakelis Pienas 250 ml Cukrus 100 g Kiaušinis 1 vnt. Lašinukai 200 g Svogūnas 1 vnt. Džiuvėsiai 2 valg. šaukšt. Cinamono truputis arbat. šaukštel. Kvapnieji pipirai 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Šiltame piene ištirpinkite cukrų, suberkite mieles ir palaukite, kol suputos. Suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį, įpjaustykite minkšto margarino. Viską gerai išmaišykite. Tešla minkykite 10–15 min. ir palikite pusvalandžiui, kad pakiltų. Įdarui smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite su trupučiu riebalų. Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytus lašinukus ir pašildykite. Į lašinukus suberkite prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišykite. Pakilusią tešlą iškočiokite 1 cm storio papločiu. Iš jo stikline išspauskite skritulėlius, ant kiekvieno dėkite po šaukštelį įdaro. Skritulėlį sulenkite ir gerai užspaudę kraštus. Palikite 10-15 min., kad pakiltų. Pakilusias bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 20 min. Iškepusias galima apibarstyti sutarkuotu sūriu.
Recepto istorija:
Mano siurprizas vyrui tarptautinės vyrų dienos proga.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|