Sūrio sriuba
Autorius: Ramune_
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 3 valg. šaukšt.
Miltai 2 valg. šaukšt.
Vanduo 1/2 l
Sultinio milteliai 1 arbat. šaukštel.
Fermentinis sūris 100 g
Pienas 1/2 l
Tarkuotas muskatas 1 arbat. šaukštel.
Petražolės 5 g
Druska 1 arbat. šaukštel.
Pirpirai 1 arbat. šaukštel.
Prancūziškas batonas 4 riek.
Paruošimas:
Margariną pakepinti su miltais ir kai margarinas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Batoną supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu Vilniaus margarino, kol gražiai pagels. Sūrį sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūrį ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti.
Recepto istorija:
Prancūziškas sūrio sriubos receptas. Paprasta, greita ir skanu!
PANAŠŪS RECEPTAI