Žvaigždelės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 400 g Grietinė 200 g Druska truputis Kiaušinis 1 vnt. Virti grybai 300 g Svogunas 1 vnt. margarinas 50 g Grietine (įdarui) 30 g Krapai truputis
Paruošimas:
Žvaigždutės: Margariną, grietinę, miltus, druską sutarkuoti burokine tarka kelis kartus dar pertarkuoti ir sumaigyti į vieną tešlos gabalą. Įdedame į šaldytuvą 1 val. Paskui kočiojame tešlą maždaug 5 mil storio. Iš tešlos išspaudžiame žvaigdutes. Vieną pilnavidurę, kitą ne. Ir jas abi dedame viena ant kitos į skardą. Aptepame išplaktu kiaušiniu. Svarbu tik paviršių aptepti, o šonu ne, kad kiaušinis netrukdytų vienodai gražiai iškilti. Kepame įkaitintoje orkaitėje. Grybų įdarui:Margarine apkepiname svogūnus, dedame sumaltus grybus, pakepiname. Baigiant kepinti įdedame grietinės, krapų pipirų ir druskos. Atvėsiname. Dedame šį įdarą į žvaigždučių viduriuką. Skanaus.
Recepto istorija:
Net nebepamenu kaip šis receptas atkeliavo į mano receptų knygelę. Matyt tai buvo labai seniai ;) Patinka tuo, kad žvaigždutes gali išsikepti nors ir prieš pusė savaitės, nieko joms neatsitiks. O įdaras pagaminti užtrunka neilgai. Taip gali svečius nustebinti gražiu ir greit (je žvaigždes seniau būsi pasiruošusi) pagaminamu patiekalu.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|