Žvaigždelės
Autorius: joli
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 400 g
Grietinė 200 g
Druska truputis
Kiaušinis 1 vnt.
Virti grybai 300 g
Svogunas 1 vnt.
margarinas 50 g
Grietine (įdarui) 30 g
Krapai truputis
Paruošimas:
Žvaigždutės: Margariną, grietinę, miltus, druską sutarkuoti burokine tarka kelis kartus dar pertarkuoti ir sumaigyti į vieną tešlos gabalą. Įdedame į šaldytuvą 1 val. Paskui kočiojame tešlą maždaug 5 mil storio. Iš tešlos išspaudžiame žvaigdutes. Vieną pilnavidurę, kitą ne. Ir jas abi dedame viena ant kitos į skardą. Aptepame išplaktu kiaušiniu. Svarbu tik paviršių aptepti, o šonu ne, kad kiaušinis netrukdytų vienodai gražiai iškilti. Kepame įkaitintoje orkaitėje. Grybų įdarui:Margarine apkepiname svogūnus, dedame sumaltus grybus, pakepiname. Baigiant kepinti įdedame grietinės, krapų pipirų ir druskos. Atvėsiname. Dedame šį įdarą į žvaigždučių viduriuką. Skanaus.
Recepto istorija:
Net nebepamenu kaip šis receptas atkeliavo į mano receptų knygelę. Matyt tai buvo labai seniai ;) Patinka tuo, kad žvaigždutes gali išsikepti nors ir prieš pusė savaitės, nieko joms neatsitiks. O įdaras pagaminti užtrunka neilgai. Taip gali svečius nustebinti gražiu ir greit (je žvaigždes seniau būsi pasiruošusi) pagaminamu patiekalu.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.