Obuolių ryšuliukai
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 75 g
Obuoliai (maži) 12 vnt.
Razinos 50 g
Cukraus pudra 100 g
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Grietinėlė 2 valg. šaukšt.
Mantingos sluoksniuota tešla 500 g
Paruošimas:
Obuolius švariai nuplauti išskobti sėklas. Obuolių nulupti negalima. Margariną ištirpdyti, suberti cukraus pudrą, cinamoną ir supilti grietinėlę, truputėli pavirti, kol gausis vienalytė masė. Pasiruošti 12 tešlos kvadratėlių. Ant kiekvieno iškočioto kvadratinio tešlos gabaliuko uždėti obuolį, į obuolio vidų įberti kelias razinas ir užpilti šaukštelių saldžios masės. Suimti 2 priešingus tešlos kampus ir juos surišti. Tą patį padaryti ir su likusiais dviem. Taip aprengtus obuolius dėti į skardą, paliekant nemažus tarpus, aptepti likusia saldžia mase ir kepti karštoje orkaitėje (200 l.) kol gražiai pagels, Apie 15 -20 min.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas savo paprastumu. Jis labai skaniai ir paslaptingai atrodo. Puikus desertas prie kavos ar arbatos.
PANAŠŪS RECEPTAI