Nugarinės kepsnys įdarytas brinzos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Kiaulienos nugarinė 1 kg
Vilkyškių 100 g
Saulėje džiovinti pomidorai 100 g
Bulvės (mažos) 1,5 kg
Česnakas 2 skilt.
Malti pipirai, muskatas, druska pagal skonį
Čiobreliai džiovinti 1 arbat. šaukštel.
Raudonėlis džiovintas 1 arbat. šaukštel.
Saldžioji raudonoji paprika 1 arbat. šaukštel.
Aliejus 2 valg. šaukšt.
Petražolės pund.
Paruošimas:
Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, margariną (jį galit ir sutarkuoti), petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę. Dedame į kepimo rankove, surišame ir kepame apie 1 val. (pusvalandį kepu 200 l. temperatūroje, po pusvalandžio sumažinu iki 180-170). Išverdu nedideles bulvytes su lupynomis (verdu trumpai, apie 15 min.), nulupu, apibarstau čiobrelių, raudonėlio, paprikos ir druskos mišiniu, apšlakstau aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos. Garnyrui tiks marinuoti agurkėliai, kopūstai. Kepsniui naudoju padažą kurio gaminimui reikia: česnako 3 skilt.; pomidorų padažo- 3 valg. šaukšt; majonezo (liesas) - 3 valg. šaukšt. ir grietinės- 3 valg. šaukšt. Česnaką išspausti ir viską sumaišyti padažinėje.
Recepto istorija:
Šis kepsnys ypatingas tuo, kad jį labai lengva paruošti ir galima gražiai pateikti ant stalo. Mėsą galima pasirengti iš vakaro, nuo to ji tik bus skanesnė. O svečius galima nustebinti kiekvieną kartą vis paruošiant kitokį įdarą ( su džiovintomis slyvomis ir džiovintais grybais, su faršu ir t.t.)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.