Nugarinės kepsnys įdarytas brinzos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Kiaulienos nugarinė 1 kg
Vilkyškių 100 g
Saulėje džiovinti pomidorai 100 g
Bulvės (mažos) 1,5 kg
Česnakas 2 skilt.
Malti pipirai, muskatas, druska pagal skonį
Čiobreliai džiovinti 1 arbat. šaukštel.
Raudonėlis džiovintas 1 arbat. šaukštel.
Saldžioji raudonoji paprika 1 arbat. šaukštel.
Aliejus 2 valg. šaukšt.
Petražolės pund.
Paruošimas:
Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, margariną (jį galit ir sutarkuoti), petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę. Dedame į kepimo rankove, surišame ir kepame apie 1 val. (pusvalandį kepu 200 l. temperatūroje, po pusvalandžio sumažinu iki 180-170). Išverdu nedideles bulvytes su lupynomis (verdu trumpai, apie 15 min.), nulupu, apibarstau čiobrelių, raudonėlio, paprikos ir druskos mišiniu, apšlakstau aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos. Garnyrui tiks marinuoti agurkėliai, kopūstai. Kepsniui naudoju padažą kurio gaminimui reikia: česnako 3 skilt.; pomidorų padažo- 3 valg. šaukšt; majonezo (liesas) - 3 valg. šaukšt. ir grietinės- 3 valg. šaukšt. Česnaką išspausti ir viską sumaišyti padažinėje.
Recepto istorija:
Šis kepsnys ypatingas tuo, kad jį labai lengva paruošti ir galima gražiai pateikti ant stalo. Mėsą galima pasirengti iš vakaro, nuo to ji tik bus skanesnė. O svečius galima nustebinti kiekvieną kartą vis paruošiant kitokį įdarą ( su džiovintomis slyvomis ir džiovintais grybais, su faršu ir t.t.)
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Mikkaa
Autorius: Tutsi
Autorius: Almina
Autorius: rudens_kepiniai
Autorius: eglutea741