Eglutės
Autorius: Ilona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukraus 100 g
Šokolado 100 g
Citrinos pagal skonį
Vanilinio cukraus 2 arbat. šaukštel.
Krakmolo 3 valg. šaukšt.
Kepimo miltelių 1 pakelis
Miltų 236 ml. stikl.
Druskos žiups.
Kremo gamybai: l
Riešutų smulkintų 100 g
Brendžio 2 arbat. šaukštel.
Grietinėles ne mažiau 30% 400 g
Cukraus pudros pagal skonį
Papuošimui: l
Pistacijų arbat. šaukštel.
Juodo šokolado 150 g
Paruošimas:
1.VILNIAUS margariną kepiniams išlydyti su šokoladu. Kiaušinius išplakti su cukrumi,druska ir vaniliniu cukrumi. įmaišyti miltai + krakmolas + kepimo milteliai ir dar kartą viską gerai išmaišyti. Dėti į skardą ir iškepti biskvitą 30 min 190 laipsnių temperatūroje. 2.Išplakti standžiai grietinėlę, įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultys. Biskvitą sumalti mėsmale, suberti smulkintus riešutus,brendį ir sudėti grietinėlę. Grietinėlės nedėti visos iš karto, maišyti palaipsniui, kol tešla pasidarys panaši į šiltą plasteliną. Gerai išminkyti masę. Padalinti į vienodus gabalėlius, man gavosi apie 30. Formuoti rutulėlį, paskui kažką panašaus į eglutę :) Dėti į šaldytuvą 2-3 val. Susmulkinti pistacijų riešutus. Garų vonelėje išlydyti šokoladą su sviestu. Mirkyti viršutinę eglutės dalį ir greit apvolioti riešutuose. Dėti į šaldytuvą 2-3 val. vėl. Labai skanu, rekomenduoju :)
Recepto istorija:
Eglutės puikiai tiks papuošti kalėdinį stalą.
PANAŠŪS RECEPTAI