Kibinai su kopūstais
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 1 kg
Kiaušinio tryniai 5 vnt.
Grietinė 400 g
Druskos ir cukraus žiups.
Kopūstas 1 kg
Kietai virti kiaušiniai 3 vnt.
Alyvuogių aliejaus 3 valg. šaukšt.
Pipirų ir druskos pagal skonį
Paruošimas:
Gaminimas Tešlą galite pasigaminti iš vakaro. Į dubenį supilti miltus, grietinę, sutarkuotą margariną, kiaušinių trynius, druską ir cukrų. Jei tešlą ruošite tą pačią dieną galite įberti arbatinį šaukštelį sausų mielių. Viską gerai išminkome, kol gaunasi vientisa masė. O tada svarbiausias momentas, kad tešla būtų trapi - gerą pusvalandį tešlą reikia išmušti, kol ji taps labai minkšta ir tąsi kaip šiltas plastilinas. Tada iš tešlos padarau "dešrą" suvynioju į plėvelę ir dedu į šaldytuvą. Minimum valandai. Kol tešla bręsta, pasigaminu įdarą. Susmulkintą kopūstą gilioje keptuvėje arba puode troškinu aliejuje, kol suminkštės, tada įdedu druską, maltus pipirus ir susmulkintą virtą kiaušinį (kiaušinį aš sutarkuoju su burokine tarka). Įdarą būtina atšaldyti. Tešlą supjaustau į 20-22 dalis. Iškočioju apskritos formos pagrindą, dedu ataušusio įdaro, lenkiu per puse ir užlankstau kraštus kaip koldūnams. Paruoštus kibinus dedu į skardą ant kepimo popieriaus, būtinai palieku nemažus tarpus, kadangi kepant jie gerokai iškyla. Kibinus aptepu išplaktu kiaušinio baltymu. Dedu į ikaitintą orkaitę (200 laipsnių) ir kepu apie 20 min.
Recepto istorija:
Kibinų tešlos receptą gavome iš tikros karaimės. Trakuose vienoje kibininėje teko paragauti kibinų su kopūstais, tačiau niekur neradau kaip pasigaminti kopūstų įdarą. Todėl teko pačiai paeksperimentuoti ir pavyko. Mano svečiai dar nei karto nenusivylė šiais kibinais. Pabandykite ir Jūs.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.