Pikantiško skonio vištienos pyragas
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 230 g
Pusė vištienos krūtinėlės gab.
Pusė svogūno gab.
Džiovinti persikai 6 vnt.
Džiovintos figos 4 vnt.
Saulėje džiovinti pomidorai 3 vnt.
Kiaušiniai 5 vnt.
Grietinėlė arba pienas 100 ml
Sūris fermentinis 100 g
Miltai 2 valg. šaukšt.
Džiovinti krapai,petražolės,rozmarinas,bazilikas pagal skonį
Druska pagal skonį
Paruošimas:
Pagaminame trapią tešlą iš minkšto 200 g margarino "Vilnius", 2 kiaušinių trynių , trupučio vandens ir prieskonių. Tešlą iškočiojame į kepimo skardą su krašteliais, kad gautųsi krepšelis ir apkepame 200 laipsnių temperatūroje. Kol kepa gaminame įdarą. Apkepame supjaustytą vištienos krūtinėlę ant margarino, sudedame supjaustytus svogūnus, supjaustytus persikus ir pamirkytus vandenyje ir supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus. Sutarkuojame fermentinį sūrį ( šį kartą dėjau 50 g Džiugo ir 50g Rokiškio ). Du likusius baltymus ir 3 kiaušinius išplakame su grietinėle ir pienu (pyliau pusė pieno ir pusė grietinėlės),sudedame tarkuotą sūrį, druską, miltus ir prieskonius ir dar paplakame.Ant iškepusio tešlos krepšelio sudedame vištieną su džiovintais vaisiais ir pomidorais ir užpilame grietinėlės ir kiaušinių plakiniu. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min.
Recepto istorija:
Šį mėsos , daržovių pyragą kepu dažnai savo svečiams pusryčiams, nes jis yra labai sotus.Galima valgyti ir šaltą ir karštą su žaliomis daržovėmis ar padažu.Tačiau šį kartą dariau eksperimentą ir derinau mėsą su saldžiais vaisiais ir sūriais džiovintais pomidorais. Gavosi labai įdomus skonis,kai kada atsikandi sūriau, kai kada saldžiau.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.