Sultingieji mamos KIBINAI
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 1 kg Sausos mielės 1 pakelis Kiaušinių tryniai 6 vnt. Kefyras 0,5 stikl. Grietinė 500 ml Svogūnai 0,5 kg Maltos kiaulienos 1 kg Druska 2 arbat. šaukštel. Malti juodieji pipirai 1 arbat. šaukštel. Kiausinis 1 vnt.
Paruošimas:
Pirmiausia reikia pasigaminti tešlą, kad ji galėtų pakilti. Miltus išmaišome sausomis mielėmis ir druska. Tada supilame kiaušinių trynius, kefyrą, kambario temperatūros sviestą, grietinę ir viską išmaišome. Išminkius vientisą tešlą, ją palikti kilti šiltoje vietoje. Tada ruošiame įdarą. Pirmiausia smulkiai supjaustome svogūnus ir sudedame juos į mėsą. Įberiame druskos ir pipirų pagal skonį r gerai išmaišome. Kad būtų lengviau ir paprasčiau iš tešlos ir mėsos išskirstome vienodo dydžio 25-26 kukulių vienetus. Taip užsitikrinsime, kad nei liks nei trūks mėsytės ar tešlos kibinams. Iš kiekvieno tešlos kukulio iškočioti nelabai plonus paplotėlius, kad nesutrūktų apačia ir neišbėgtų kepimo metu visos sultys. Kibinams tiesiog privalu būti sultingiems. Prieš kišant į 200C orkaitę, kibinus aptepti išplaktu kiaušiniu. Štai ir jums nerealiai skanios vaišės draugams ir artimiesiems. Taip pat gerai, kad kibinai kepami namie yra daug pigesni nei maximoje, o be to, jų užtenka pavaišinti visus norinčius paskanauti. Jei lieka (pas mus dažniausiai nelieka :D), gardu juos valgyti ir kitą dieną. Patarimas - karštas kibinas ir puodelis skanaus buljono puikiai tinka sotiems pusryčiams.
Recepto istorija:
Šis receptas gautas ir mano mamos, tačiau jį išpopuliarinau labiau aš nei mama, nes ji kibinus kepė gal porą kartų, o aš jais vaišinu savo svečius gana dažnai. Tai labai skanus ir sotus užkandis iškylai gamtoje. Man patinka tai, kad pagal šį receptą net blogiausia virtuvės šeimininkė puikiai pagamins sultingus kibinus. Nenuklysdami nuo recepto niekaip negalėsime sugadinti patiekalo. O jei klius daugiau pipiriukų - tai būsite atsparesni nuo rudeniškų peršalimo ligų. Tiesa, galime ir paimrovizuoti, t. y. keisti įdarus. Paskutinį kartą kai dariau, pusę naudojau vištienos mėsos. Labiausiai tinka vištienos blauzdelių malta mėsa, tada nebūna sausi kibinai. Taip pat būtų skanu su grybų ar kopūstų įdaru pagaminti kibinai. Sėkmės išbandant mano receptą, tikiuosi nei viena virtuvės šeimininkė nenusivils!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|