Trapūs sausainiai su šokoladu
Autorius: vireja
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Majonezas 0,5 stikl.
Kiaušinis 1 vnt.
Grietinė 1 valg. šaukšt.
Kepimo milteliai 0,5 arbat. šaukštel.
Miltai 2 stikl.
Kokoso drožlės 0,5 stikl.
Šokoladas 100 g
Paruošimas:
Į ištirpintą margariną, dedame išplaktą kiaušinį, stiklinę majonezo, cukrų, grietinėje nugesintus kepimo miltelius, išsijotus miltus ir kokoso drožles (jų galima ir nedėti). Iš visų produktų išminkoma tešla, kurią atšaldome 2-3 valandas šaldytuve. Tuomet tešlą paleidžiame per mėsmalę (galima ir rankomis suformuoti), kokias nori sausainių formeles, maždaug 2,5 cm ilgio sausainiukus ir kepame 170 0C orkaitėje apie 15 minučių. Išlydome šokoladą, į jį merkiame pusę sausainio ir dedame į lėkštę, išklotą maistine plėvele, kad sustengtų šokoladas. Po valandžiukės galima ragauti. Skanaus :)
Recepto istorija:
Tai senovinis visų močiučių majonezinių sausainiukų receptas. Tiesiog ieškojau ko nors įdomesnio. Paįvairinau šokoladu ir kokoso drožlėmis.
PANAŠŪS RECEPTAI