Trapūs sausainiai su šokoladu
Autorius: vireja
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Majonezas 0,5 stikl.
Kiaušinis 1 vnt.
Grietinė 1 valg. šaukšt.
Kepimo milteliai 0,5 arbat. šaukštel.
Miltai 2 stikl.
Kokoso drožlės 0,5 stikl.
Šokoladas 100 g
Paruošimas:
Į ištirpintą margariną, dedame išplaktą kiaušinį, stiklinę majonezo, cukrų, grietinėje nugesintus kepimo miltelius, išsijotus miltus ir kokoso drožles (jų galima ir nedėti). Iš visų produktų išminkoma tešla, kurią atšaldome 2-3 valandas šaldytuve. Tuomet tešlą paleidžiame per mėsmalę (galima ir rankomis suformuoti), kokias nori sausainių formeles, maždaug 2,5 cm ilgio sausainiukus ir kepame 170 0C orkaitėje apie 15 minučių. Išlydome šokoladą, į jį merkiame pusę sausainio ir dedame į lėkštę, išklotą maistine plėvele, kad sustengtų šokoladas. Po valandžiukės galima ragauti. Skanaus :)
Recepto istorija:
Tai senovinis visų močiučių majonezinių sausainiukų receptas. Tiesiog ieškojau ko nors įdomesnio. Paįvairinau šokoladu ir kokoso drožlėmis.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.