Šokoladinis pyragas "Brownie"
Autorius: Liubaška
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Juodasis šokoladas 200 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 200 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Miltai 120 g
Paruošimas:
200 g. juodo šokolado ir 200 g. margarino VILNIUS kepiniams tirpdau puode, bet ne ant atviros ugnies. Į vieną puodą įpilu vandens ir užverdu. Ant jo uždedu kitą puodą su margarinu ir šokoladu ir taip juos lydau. Kai margarinas ir šokoladas išsilydo, maišau, kol pasidarys vientisa masė. Nuimu nuo garų puodo ir atvėsinu. Įkaitinu orkaitę iki 160 laipsnių. Kol šokoladas vėsta, dubenyje išplaku 3 kiaušinius su 200 g. cukraus ir šaukšteliu vanilinio cukraus. Po to įdedu jau atvėsusią šokolado masę į kiaušinius, viską sumaišau ir įberiu 120 g. miltų. Maišau, kol pasidaro vientisa tešla ir ją sudedu į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepu apie 20-30 minučių. Tada pyragą siūlau atvėsinti ir patiekti prie kavos arba arbatos. Šiltą pyragą galima patiekti su ledais. Skanaus.
Recepto istorija:
Pirmą kartą šį pyragą paragavau Velse, Plas y Brenine (nacionaliniame kalnų centre). Kiekvieną dieną 5 valandą vakaro visi centro svečiai galėdavo pasmaguriauti "tea and cake", tai yra arbata su pyragu. Kiekvieną dieną pyragas būdavo vis kitoks. Bet labiausiai man patiko taip vadinamas "Brownie" šokoladinis pyragas. Todėl grįžus į Lietuvą, susiradau pyrago receptą ir jį pasigaminau. Man puikiai pavyko, manau pavyks ir Jums.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.