Vištienos pyragas
Autorius: Justas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 0,300 kg
Miltai 0,500 kg
Vanduo 100 ml
Vištienos krūtinėle 0,400 kg
Paprikos 3 vnt.
Svogūnai 2 vnt.
Česnakas 4 vnt.
Sūris 0,400 kg
Porai 1 vnt.
Petražolės 50 g
Saldus aitriųjų paprikų padažas 260 ml
Grietinėlė 100 g
Paruošimas:
Tešla: miltus ir margariną VILNIUS kepiniams išminkome kol pasidaro biri masė, tada įpilame 100 ml. vandens, išminkome ir įdedame į šaldytuvą 30 min. Įdaras: supjaustome vištieną įdedame į keptuve ir kepame 10 min., tada užberiame kario prieskonius, išmaišome, pilame gietinėlę ir dar troškiname 5 min. Svogūnus ir česnakus taip pat apkepiname. Paprikas supjaustome kubeliais, porus supjaustome griežinėliais, petražoles smulkiai sukapojame, sūrį sutarkuojame ir visus ingredientus sudedame į bendra indą užpilame saldžiu aitriųjų paprikų padažu ir išmaišome. Perminkome tešlą, tolygiai išklojame į kepimo formą ir kepame 10-15 min., 180 laipsnių temperatūroje. Ištraukiame iš orkaitės ir bendrą masę sukrečiame į kepimo formą, tuomet dar kepame iki 10 min. Ištraukiame pyragą ir apiberiame tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame kol sūris lengvai apskrunda. Tuomet papuošiame petražolėmis ir pabarstome biriais krapais. Skanaus!
Recepto istorija:
Šis kepinys yra ypatingas tuo, kad juo gali nustebinti svečius ir visiems jis patinka. Šį pyragą pirmą kartą paragavome pas draugus, kitą dieną pabandėme pagaminti patys, pakoregavome jį ir štai - ypatingo skonio vištienos pyragas.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Tutsi
Autorius: elia33
Autorius: rudens_kepiniai
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.