Šventinis tortas
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 250 g
Miltai 300 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Trintos šaldytos uogos, švieži bananai pagal skonį
Grietinėlė 500 g
Cukrus (kremui) 100-150 g
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Kokoso drožlės 100 g
Švieži obuoliai 2-3 vnt arbat. šaukštel.
Tortų žele 1 pak.
Tortų pabarstai 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Margarinas VILNIUS kepiniams išplakamas iki purumo, sudedamas cukrus ir vanilinis cukrus, kiaušinių tryniai. Masė plakama tol, kol nesijaučia cukraus kristalų. Supilami išsijoti miltai su kepimo milteliais, išmaišoma. Tuomet iki standžių putų plakami baltymai. Į tešlą sudedami baltymai, išmaišoma. Tešla supilama į torto formą ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Iškepęs pusgaminis ataušinamas (geriausia kepti iš vakaro), perpjaunamas į tris dalis. Plakamas saldžios grietinėlės kremas su vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Apatinis torto lakštas pertepamas trintomis braškėmis arba juodaisiais serbentais ir apdėliojamas supjaustytais bananais. Ant uogų tepamas grietinėlės kremas. Taip suklijuojami visi lakštai. Torto viršus aptepamas kremu. Šonai apklijuojami kokoso drožlėmis, o viršus puošiamas supjaustytomis obuolių skiltelėmis (prieš tai pamirkius tortų želėje). Obuolių skiltelės išdėliojamos, kaip herberos gėlė, pabarstoma tortų pabarstais.
Recepto istorija:
Šį tortą kepu senai ir dažniausiai tada, kai reikia vaišinti svečius. Uogas ir vaisius galima keisti pagal skonį ,o ir papuošimas gali būti pagal jūsų norą.
PANAŠŪS RECEPTAI