Havajų pyragas
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Cukrus 300 g
Konservuoti ananasai 1 vnt.
Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel.
Miltai 2 stikl.
Margarinas (kremui) 100 g
Cukrus 150 arbat. šaukštel.
Lydytas sūrelis 185 g
Esencija arba brendis pagal skonį
Paruošimas:
Kiaušiniai plakami su cukrumi, kol pabąlą, supilamas išlydytas margarinas VILNIUS kepiniams, dar plakama keletą minučių. Išsijojami miltai su kepimo milteliais, išmaišoma. Sudedami supjaustyti ananasai. Tešla sudedama į kepimo skardą ir kepama apie 45-60 min. priklausomai nuo skardos aukščio. Kol kepa pyragas, verdame kremą. Margarinas išlydomas vandens vonelėje (puodas statomas į kitą puodą su vandeniu), supilamas cukrus ir lydytas sūrelis, kaitinama, kol kremas sutirštėja. Įpilama migdolų esencijos arba brendžio. Šiltas pyragas aptepamas kremu ir papuošiamas.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad yra labai paprastas, bet neprastas. Puikus kremo skonis. Šis receptas pas mane atkeliavo iš dukros draugės. Aš jį šiek tiek pakeičiau ir gavosi nuostabus pyragas. Tinka vaišinti ir namiškius ir draugus ir svečius.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.