Kepsnys "Eglutė"
Autorius: Almina
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
Miltai 500 g
Vanduo 250 ml
Druska 2 arbat. šaukštel.
Kiaulienos faršas 1 kg
Morka (didelė) 1 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Džiuvėsiai 4 valg. šaukšt.
Prieskoniai maltai mėsai 1 pakelis
Česnakas 2 skilt.
Marinuoti pievagrybiai 200 g
Paruošimas:
Iš pirmų 4 ingredientų pasigaminame sluoksniuotą tešlą (iš vakaro). Į faršą įtarkuojame morką, sudedame džiuvėsius, česnaką, kiaušinį, maltos mėsos prieskonius ir druskos. Taip pat labai skanu į faršą įmaišyti 200 gr. marinuotų sveikų pievagrybių. Faršą labai gerai išminkyti. Tada rankomis suformuoju eglutės formos kepsnį ir dedu ant kepimo formos. Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Tada kepsnį ištraukiame iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti ir apvynioti iškočiotais sluoksniuotos tešlos lakštais. Vieną juostelės pusę truputėli įpjaukite. Pradėkite vynioti nuo apačios į viršų ir žiūrėkite, kad juostelės "užeitų" viena ant kitos. Kad tešla vienodai priliptų prismeikite ją keliose vietose mediniais smeigtukais. Vėliau juos galėsit naudoti papuošimui. Viską aptepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite kepti dar pusvalandžiui. Kol kepa galit pasiruošti papuošimus. Iškepusį kepsnį puoškite kaip tik išmanote. Galite valgyti ir karštą, ir šaltą.
Recepto istorija:
Šis kepsnys ypatingas tuo, kad jį gali pasigaminti bet kuri šeimininkė. Be to kepsnys puikiai papuoš Jūsų šventinį stalą.
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Liubaška
Autorius: elia33
Autorius: elia33
Autorius: RASA