Sausainėliai su obuoliais
Autorius: Giedrushka
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Miltai 3 stikl.
Grietinė 200 g
Kiaušinių tryniai 2 vnt.
Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Obuoliai 4 vnt.
Cukrus 1 valg. šaukšt.
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Miltus paberti ant lentos, į juos stambia tarka sutarkuoti margariną VILNIUS kepiniams. Ant jo supilti grietinę, kiaušinių trynius ir užberti vanilinį cukrų. Dideliu peiliu, braukiant iš kraštų miltus, kapoti tešlą, kol visi komponentai susimaišys. Tuomet šaltomis rankomis suminkyti tešlą. Tešlą padalinti į keturias dalis, suvynioti į plėvelę ir gerai atšaldyti (geriausiai visą naktį). Iš kiekvienos tešlos dalies iškočioti apvalų lakštą ir padalinti į dvylika dalių. Obuolius nulupti ir supjaustyti į dvylika skiltelių. Jas apibarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu. Ant kiekvieno tešlos gabaliuko plačiojo krašto dėti po obuolio skiltelę ir susukti į ragelį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 15 - 20 minučių. Skanaus! Beje, tešlą ruošiu daug paprasčiau - margariną sutarkuoju, mikseriu maišau kartu su miltais, kol nebelieka sausų miltų, tuomet sudedu grietinę, kiaušinių trynius ir dar šiek tiek pamaišau. O tada suminkau rankomis. Ant iškočiotos tešlos beriu šiek tiek cukraus su cinamonu, o susuktus ragelius aptepu išplaktu kiaušiniu ir dar pabarstau cukrumi su cinamonu. Be galo trapūs ir skanūs sausainiai...
Recepto istorija:
Skanu ir paprasta.
PANAŠŪS RECEPTAI