Obuolinis gardėsis
Autorius: Salvinija
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Miltai 2 stikl.
Cukrus 2 stikl.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Obuoliai 5 vnt.
Cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Cukraus pudra 2 arbat. šaukštel.
Kiaušinio trynys 1 vnt.
Paruošimas:
Miltus, kiaušinio trynį, 1/2 stiklinės cukraus, ištirpintą margariną VILNIUS kepiniams, kepimo miltelius suminkyti į tešlą. Tešlą laikyti šaltai apie 30 min. Atšaldytą tešlą padalyti į dvi dalis, viena dalimi iškloti kepimo formą, ant jos sudėti sluoksnį obuolių skiltelių, juos apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Vėl dėti sluoksnį obuolių, apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Likusią tešlos dalį sutrupinti ant obuolių viršaus, turi pasidengti tolygiai. Gražiai sujungti ir kepti. Iškeptą pyragą papuošti cukraus pudra. Skanaus.
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad labai greitai paruošiamas. Tešlos galima pasiruošti daugiau, užsišaldyti ir užklydus netikėtiems svečiams ar šeimos nariams užsinorėjus "kažko saldaus", galima greitai paruošti gardėsį prie kavos ar arbatos. Pabandykite, nesigailėsite.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.