Kaštonai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
Cukrus 2-3 saujos Medus 1 valg. šaukšt. Grietinė 1 valg. šaukšt. Kiaušinis 1 vnt. Kiaušinių tryniai 2 vnt. Soda, prieskoniai truputis Miltai 2-3 skilt. Kiaušinio baltymas 1 vnt. Cukraus pudra ~250 g Šokoladas 50 g
Paruošimas:
Į dubenį dedame margariną VILNIUS kepiniams ir cukrų, sukame mediniu šaukštu. Dedame kiaušinius, trynius, medų, grietinę, sodą, prieskonius. Gerai išsukame, turi gautis vientisa masė. Dedame miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų ir nebūtų per kieta. Formuojame rutuliukus ir kepame graikinio riešuto formoje tol, kol gražiai pagels (neturintiems formos, siūlau tiesiog kepti apvalius sausainukus 2-3 cm. skersmens, orkaitėje). Baigus kepti, darome "liukrą". Imame kiaušinio baltymą ir sukame mediniu šaukštu, pilant į cukraus pudrą. Masė turi būti stangri. Įpilame truputi acto arba citrinos rūgšties. Šia mase ištepame 2 iškeptų puselių vidines puses ir į vidų įdedame glazūruotą rutuliuką. Sulipdome palikdami ''praplyšusį'' kaštono šoną. Leidžiame sutvirtėti. Taip padarome su visais kaštonais. Tada "liukrą" nudažome žalia spalva. Tepame kaštono vieną šoną žalia liukru ir iškart formuojame spygliukus (aš darau su šaukšteliu). Leidžiame sutvirtėti ir tada kitą pusę glazūruojame. Kaštonai paruošti. Skanaus!
Recepto istorija:
Šis kepinys ypatingas tuo, kad jį kepu vestuvių proga. Į mano receptų knygelę jis atkeliavo ne kaip "Kaštonai", bet kaip "Riešutėliai". Truputį teko pakoreguoti, kai ką atmesti, kai ką pridėti. Jie labai gražiai papuošia saldų stalą ir yra labai skanūs. Jie man primena vaikystę. Šiuo kepiniu mėgstu nustebinti savo artimuosius ir draugus.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|