Šokoladinis varškės pyragas su desertinėmis vyšnaitėmis
Autorius: mia30
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Sviestas 100 g
Varškė 500 g
Vanduo 50 ml
Cukraus pudra 250 g
Kakavos milteliai 30 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Kiaušinių baltymai 4 vnt.
Vanilės esencija 2 arbat. šaukštel.
Kvietiniai miltai 400 g
Cukrus 370 g
Desertinės vyšnaitės 16 vnt.
Kiaušinių tryniai 4 vnt.
Kepimo milteliai 11 g
Vanilinis cukrus 1 pak.
Paruošimas:
Varškę pertrinkite su minkštu sviestu ir cukraus pudra, įmuškite kiaušinius, įlašinkite vanilės esencijos ir maišykite, kol masė taps vientisa, bet dar matysis varškės grūdeliai. Į puodą dėkite margariną VILNIUS kepiniams, pilkite vandenį ir šildykite ant nedidelės ugnies, kol margarinas ištirps.  Cukrų, vanilinį cukrų sumaišykite su kakava, berkite į skystą margariną ir maišykite, kol ištirps cukrus ir neliks gumulėlių. Palikite atvėsti. Tada įmaišykite 4 kiaušinių trynius. Iki standžių putų išplakite keturių kiaušinių baltymus. Į ataušintą kakavos masę nuolat maišydami berkite miltus. Pabaigoje sudėkite plaktus baltymus ir tešlą gerai išmaišykite. Kepimo skardą ištepkite margarinu, supilkite į ją šokoladinę tešlą, varškės masę. Varškės sluoksnis turi būti kepimo formos centre, o iš kraštų – šokoladinė tešla. Statykite kepimo formą į orkaitę ir kepkite 50- 60 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Pyragą papuoškite vyšnaitėmis. Skanaus!
Recepto istorija:
Šį pyragą radau mamos receptų knygelėje ir nutariau jį išmėginti. Tada, net nespėjau jo nufotografuoti, nes akimirksniu dingo nuo stalo. Tai pasakiškai skanus pyragas. Juo mėgstu stebinti ne tik šeimos narius, bet ir į namus užklystančius svečius.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.