Tortadienis
Autorius: aviad
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai 8 vnt.
Cukrus 300 g
Miltai 400 g
Krakmolas 4 valg. šaukšt.
Vanilinas 1 pakelis
Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel.
Maskarponės sūris 500 g
Baltas šokoladas 3 vnt.
"Rokiškio" gardus kremas su persikais 3 vnt.
Konservuoti persikai 1 stikl.
Juodųjų serbentų uogienė 1 stikl.
Paruošimas:
Visų pirma reikia išsikepti biskvitus. Vienam biskvitui reikia: 100 gr. cukraus, 3 kiaušinių trynių, vanilinio cukraus. Viską sukame iki tol, kol cukrus visai ištirps. Kitame inde su mikseriu išplakame 3 kiaušinių baltymus iki standžių putų. Į trynių masę sudedame 100 gr. miltų ir 2 šaukštus krakmolo (miltus ir krakmolą persijojame per sietelį). Į gautą masę atsargiai įmaišome išplaktus baltymus. Kepimo formą ištepame margarinu VILNIUS kepiniams ir kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Tokių biskvitų iškepu du. Apatinis sluoksnis - iš trapios tešlos: 100 gr. ištirpinto margarino, 100 gr. cukraus, vanilinio cukraus, 2 kiaušiniai, kepimo milteliai ir apie 200 gr. miltų. Suminkoma tešla ir kepama suformavus taip, kad kraštai būtų aukštesni nei viduriukas. Kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 min. Formuojame tortą. Pagrindas bus iš sviestinio pado. Jei viduriukas per daug iškilo tai išpjaunu, perteklių pripildau juodųjų serbentų uogienės. Abi biskvito dalis aplaistau likeriu ar romu. Pertepimui pasigaminu kremą iš maskarponės sūrio, "Rokiškio" gardaus kremo ir išlydyto balto šokolado. Pirma išplaku sūrį su kremu, o šokoladą dedu pabaigoje, nes jis kietėdamas sutvirtina kremą. Šiuo kremu sutepu abi biskvito dalis, į tarpus sudėdama konservuotus persikus. Papuošiu persikais.
Recepto istorija:
Prasidėjus braškių sezonui tokį tortuką darydavau su šviežiomis braškėmis, bet manau visai neblogai ir su persikais. Šiuo savo kepiniu pasveikinsiu vyro kolegę su tortadieniu. Skanaus.
PANAŠŪS RECEPTAI