Ekleriai - kriauklelės
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 50 g
Vanduo 250 ml Miltai 150 g Krakmolas 30 g Kiaušiniai 6 vnt. Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel. Mėgstamo skonio tortų kremas 1 pakelis Cukraus milteliai 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Į puodą supilame vandenį, įdedame margariną VILNIUS kepiniams, užviriname ir nukeliame nuo ugnies. Atskirai sumaišome miltus su krakmolu ir įmaišome į ištirpintą margariną su vandeniu. Vėl uždedame ant ugnies ir 1 minutę maišome, kol tešla atšoks nuo indo sienelių ir dugno. Tuomet tešlą sudedame į indą (geriausia molinį) ir plakame elektriniu plakikliu, maksimaliu greičiu, vieną po kito įmušame kiaušinius ir vėl išplakame. Paliekame ataušti, tuomet įmaišome kepimo miltelius. Tešlą sudedame į konditerinę tūtelę ir ant kepimo popieriumi padengtos skardos išspaudžiame norimos formos pyragaičius. Kepame 20 minučių, iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo metu orkaitės atidarinėti negalima, nes kitaip tešla gali sukristi. Kai pyragaičiai iškeps, nupjaukite jų viršutinę dalį. Tuomet pasiruošiame tortų kremą taip, kaip parašyta ant pakuotės. Kremu ištepame pyragaičių vidų. Ant viršaus uždedame nupjautas pyragaičių viršūnėles. Apibarstome cukraus milteliais. Skanaus! Beje, kai pyragaičiai iškeps, neskubėkite jų ištraukti iš orkaitės, nes didelė tikimybė, jog jie sukris dėl staigaus temperatūros skirtumo. Geriausia baigus kepti, tiesiog atidaryti orkaitės dureles, o skardą palikti viduje, kol pyragaičiai šiek tiek atvės. Jei neturite konditerinio švirkšto, tešlą ant skardos galite dėti tiesiog šaukšteliu.
Recepto istorija:
Skanūs, minkšti ir nesudėtingai pagaminami pyragaičiai!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|