Varškės pyragaičiai
Autorius: dange
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 200 g
Miltai 250 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Kremui: Varškė 500 g
Cukrus 150-200 g
Grietinėlė 400 g
Romas arba romo esencija pagal skonį
Želatina 25 g
Aguonos 3 valg. šaukšt.
Šokoladas 50 g
Vyšnios - papuošimui 100 g
Pienas 100 ml
Paruošimas:
Pirmiausia į drungną pieną pamerkiama želatina kremui, kad išbrinktų, tada iškepamas riebus biskvitas. Kiaušiniai plakami su cukrumi iki standumo, sijojami miltai su kepimo milteliais, masė išmaišoma, supilamas išlydytas margarinas VILNIUS kepiniams ir vėl viskas išmaišoma. Į skardą patiesiamas kepimo popierius, tešla išliejama plonu sluoksniu, maždaug 1,5 cm. storio, kepama 180 laipsnių temperatūroje. Kol biskvitas aušta, gaminamas kremas. Varškę kartu su cukrumi gerai išplakame su plaktuvu, kad neliktų jokių gumulėlių. Dabar imame mikserį supilame 300 gr. grietinėlės ir plakame iki kreminės masės. Supilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, romą, aguonas ir viską išmaišome. Kreminę masę užpilame ant ataušusio biskvito, ant viršaus užbarstome tarkuoto šokolado ir truputį pamaišome. Dedame į šaldytuvą keletui valandų, geriausia nakčiai. Sustingus supjaustome į norimo dydžio ir formos pyragaičius ir papuošiame plakta grietinėle (palikome 100 gr.) ir vyšniomis.
Recepto istorija:
Pagal šį receptą galima gaminti ir tortą. Bet labai šventiškai atrodo tokie pyragaičiai. Gaivūs ir skanūs lyg ledai. Aguonų galima ir nedėti, skonio reikalas. Skanaus.
PANAŠŪS RECEPTAI